ILLUSTRATIONER
Här har jag samlat ett hopplock av illustrationer jag gjort, som jag är extra nöjd med eller som har varit extra roliga att göra.

 

Se mer>
 
 
BROTHERS & SISTERS AB

Klädkedjan BROTHERS ville ta fram illustrationer för fem städer i olika länder. De ville hålla illustrationerna enkla och övertydliga. Illustrationerna kommer bland annat att visas på deras hemsida.

 
SKOGSRÖJET
Kund: Stefan Arvidsson
Skogsröjet

Gruppen bakom SKOGSRÖJET ville ha en egen maskot, och de önskade ett illustrerat vildsvinskranie. Tankarna hade de haft länge men inte kommit till skott. Jag är så glad att jag hamnade i den skottlinjen :)! Här är grundmaskoten, den kommer sannorlikt att vara lite annorlunda från år till år.

 
BROTHERS & SISTERS AB
Kund: Brothers
brothers

Klädkedjan BROTHERS breddar sitt varumärke med SuitService; skräddarsydda kostymer. De bad mig illustrera alla de olika val man kan göra på kavajen, byxorna och västen. Jag illustrerade också den påklädda mannen, Stefan 41 år :). Sen fick jag äran att slutföra arbetet genom att sätta texter och illustrationer till deras pärm.

 
BOKSTÄVER
Projekt: Bokstavsillustrationer till boken Saga & sanning
Kund: Carl Anders Lindstén

Uppdraget att göra boken Saga & sanning var helt fritt. Jag fick ett word dokument med texten, några kartor författeren gjort och fotograferade akvareller från konstnären Riad Al-Khiat, sen hade jag fria händer. Jag såg direkt framför mig att boken skulle ha unika handritade Anfanger.

 
KARIKATYR
Projekt: Att göra en karikatyr av en politiker
Kund: NTI skolan
happie

Kort om arbetsprocessen: Jag började med att ta fram flera bilder av personen. Sen skissade jag henne några gånger, försökte känna in hennes personliga uttryck. Därefter testade jag att förstora och förminska olika ansiktsdetaljer. När jag var nöjd la jag skissen på ljusbordet, kopierade över henne på ett nytt papper med tuschpenna och skannade in bilden i datorn.

Nästa steg blev att i datorn göra banor av hennes ansikte, näsa, ögon och mun. Sen skrev jag ut bilden och ritade dit detaljer, som tex skuggor och highlights. Och skannade in igen. När det var klart skapade jag ett nytt dokument, la till extra lager för färgläggningen och började göra banor för de nya objekten. Efter det testade jag vilka färger jag skulle ha och la jag till färg.

 
PORTRÄTT
Projekt: Poster till jubilar
Kund: Eget
jonas

Kort om arbetsprocessen: Jag skissade först av Jonas ansikte och händer i skissblocket. Sen bad jag min man att "hoppa" så jag fick se hur proportionerna blev och hur byxorna skulle vecka sig. Sen skannade jag in min skiss, la den som ett eget lager i Photoshop. Letade efter bra penslar och rätt färger och började sen att måla på ett nytt lager.

När jag målat Jonas klart mixtrade jag med lite effekter i Photoshop. Slutligen la jag in ett foto och en illustration från Illustrator för att få till bakgrunden.

 

BESKRIVNINGSILLUSTRATIONER
Projekt: Beskrivningsillustrationer till broschyr
Kund: Reklambyrån Total Media & Reklam
Till en broschyr om gasutsläpp som skulle ges ut i kommunen.

 

JULTOMTAR
Projekt: Jultomtar till julkort
Kund: Eget